Meteen naar de inhoud

3-delige workshop SOS kinderen en emoties

"Omdat kinderen nog moeten leren omgaan met emoties 
en jou daarbij nodig hebben."

Over deze workshop

Kinderen zitten vol met emoties, maar hoe ga je daar nou mee om? Waar wij het als ouder logisch vinden dat we onze kinderen leren praten, lopen en fietsen, vergeten we soms dat kinderen ook moeten leren omgaan met hun emoties. Maar hoe doe je dat als ouder? En hoe reageer je op de soms heftige emoties van je kind? Daar gaan we mee aan de slag tijdens deze workshop.

De workshop bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 tot 2,5 uur. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we aan de slag met de lastigste basisemoties: boosheid, angst en verdriet. Alledaagse emoties die regelmatig voor vervelend of ongewenst gedrag kunnen zorgen en voor machteloosheid in het opvoeden. Ook kijken we naar de emotie blij, want die zorgt voor veerkracht.

Je krijgt heldere informatie over emoties bij kinderen en praktische en concrete handvatten die je direct kunt inzetten. Er is genoeg ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen. Dat geeft (h)erkenning. Je bent immers niet de enige die het wel eens lastig vindt. De workshop is luchtig van opzet met een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor. Zo ga jij met vertrouwen, geïnspireerd en gemotiveerd weer naar huis.

Wat ga je leren?

We gaan in drie avonden de lastigste basisemoties aanpakken: boosheid, angst en verdriet. Je krijgt inzicht in deze emoties, je leert hoe je hiermee kunt omgaan en je krijgt handvatten hoe je je kind kunt begeleiden. Zo leer je op een andere manier om te gaan met de emoties van je kind (en die van jezelf!). Dat leidt tot minder strijd en meer rust en begrip in de opvoeding.

Tijdens deze workshop komt o.a. aan bod:

Wat kan je doen als je kind boos, bang of verdrietig is?
Hoe kan je het beste reageren in het moment van de emotie?
Hoe leer je je kind op een gewenste manier emoties te uiten?
Hoe ga je om met woedeaanvallen?
Hoe leer je je kind spannende situaties aangaan?
Hoe leer je je kind omgaan met teleurstellingen?
Hoe geef je ruimte aan emoties én grenzen aan gedrag?

Neem je deel aan deze 3-delige workshop? Dan ontvang je ook ‘De gids over emoties bij kids’ van Susan van Asten (t.w.v. € 12,50).

Logo SOS kinderen en emoties

Wat anderen van de workshop vinden


Praktische info

Voor wie: ouders en opvoeders
Datum:
– ma 16 sept, ma 30 sept en ma 14 okt
– op aanvraag*
Tijd: 19:30 – 22:00 uur (inloop vanaf 19:15 uur)
Locatie: Fort Lunet I, Koningsweg 290 Utrecht
Interesse in een huiskamerworkshop? Lees dan hieronder verder.

Kosten: € 99 p.p., inclusief koffie/thee, wat lekkers en ‘De gids over emoties bij kids’ (t.w.v. € 12,50). Ouders uit één gezin kunnen samen deelnemen voor € 175 (graag vermelden op het inschrijfformulier).

Doe je mee? Aanmelden kan via het inschrijfformulier of stuur een mail naar info@voeljetopkindercoaching.nl.

* Wil je graag meedoen, maar komt het niet uit op bovenstaande dagen? Neem dan even contact met me op, dan kijken we naar de mogelijkheden.

Na aanmelding ontvang je binnen 24 uur een bevestigingsmail met factuur en betaalinformatie.

Er is plek voor maximaal 10 personen. De workshop gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen. Uiterlijk een week voor aanvang van de workshop krijg je hierover bericht. Bij annulering van de workshop kun je kiezen voor deelname op een andere datum of terugbetaling. Kies je voor terugbetaling dan wordt het bedrag binnen 2 weken teruggestort.

Workshop bij jou thuis?

Dat kan! Weet jij een aantal vrienden, kennissen of familieleden te verzamelen die ook willen deelnemen aan deze workshop? Dan kan ik ook bij jou thuis komen.

Als jij 5 deelnemers hebt, dan kan je zelf gratis deelnemen. Jij stelt jouw huiskamer beschikbaar en zorgt voor koffie/thee. Dan zorg ik voor de rest!

De overige deelnemers betalen € 99 p.p., inclusief ‘De gids over emoties bij kids’ van Susan van Asten (t.w.v. € 12,50). Reiskosten zijn in overleg.

Interesse in een huiskamerworkshop? Aanmelden kan via het inschrijfformulier of stuur een mail naar info@voeljetopkindercoaching.nl.

Andere workshops waarin je misschien geïnteresseerd bent:

4-delige workshop
SOS Hooggevoelige kinderen en emoties

workshop voor ouders en opvoeders

Logo SOS kinderen en emoties

Introductieworkshop
SOS kinderen en emoties

workshop voor ouders en opvoeders