Meteen naar de inhoud

Workshops

Kan jij als ouder een steuntje in de rug gebruiken in het omgaan met emoties van je kinderen? Tijdens de workshops van SOS kinderen en emoties leer je effectief te reageren op vervelend of lastig gedrag van je kind. Je leert emoties beter te begrijpen en de behoeften achter het gedrag te herkennen. Met de praktische tips en concrete handvatten kan jij een groot verschil maken. Zo zorg je voor minder strijd en meer rust in huis.

Aanbod workshops

Introductieworkshop
SOS kinderen
en emoties

workshop voor ouders en opvoeders

Als kinderen geboren worden, moeten ze alles nog leren. Ook leren omgaan met emoties. En daar hebben ze jou bij nodig!
Tijdens deze interactieve en inspirerende workshop van 1,5 uur maak je kennis met de wereld van emoties. Je leert welke emoties er zijn, waarom ze belangrijk zijn, wat kinderen hierin te leren hebben en hoe jij ze daarbij kunt helpen.3-delige workshop
SOS kinderen
en emoties

workshop voor ouders en opvoeders

Zit jij soms ook met je handen in het haar als het gaat om de emoties van jouw kind? Tijdens deze praktische workshop leer je omgaan met én reageren op emoties van kinderen. Leer verder kijken dan het (vaak ongewenste) gedrag van je kind en zie wat de onderliggende emotie wil vertellen. Door je kind te helpen deze emotie op een meer gewenste manier te uiten versterk je het zelfbewustzijn en kan je kind zich vol zelfvertrouwen ontwikkelen.4-delige workshop
SOS hooggevoelige kinderen
en emoties

workshop voor ouders en opvoeders

Ben jij zoekende hoe je jouw hooggevoelige kind kan helpen omgaan met emoties? Merk je dat een standaardaanpak niet werkt? Bij hooggevoelige kinderen werkt het brein anders en daarom werkt het ook anders met emoties. Tijdens deze praktische workshop leer je wat hooggevoeligheid inhoudt en hoe dit doorwerkt op de emoties van je kind. Je leert omgaan met én reageren op die emoties. Door je kind te helpen emoties op een meer gewenste manier te uiten versterk je het zelfbewustzijn en kan je kind zich vol zelfvertrouwen ontwikkelen. 


Workshop Op reis door de wereld van emoties

groepsworkshop voor kinderen

Meer info volgt binnenkort.

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van de planning? Neem dan contact met me op.Workshop
Schatgravers voor kinderen

groepsworkshop voor kinderen

Wil jij je kind op een leuke en creatieve manier kennis laten maken met zijn/haar kwaliteiten en talenten? Tijdens deze workshop spelen we het avontuurlijke kaartspel Schatgravers en gaan we op zoek naar de schatten in jezelf. Spelenderwijs gaan we aan de slag met het vergroten van het zelfvertrouwen en het versterken van het zelfbeeld. “Kinderen moeten nog leren omgaan met emoties en hebben jou daarbij nodig.”