Meteen naar de inhoud

Voel je top!

Voel je top Kindercoaching_voel je top_kind op berg

De vakantie zit erop, we zijn weer thuis en ik ben inmiddels weer begonnen in mijn praktijk Voel je top Kindercoaching.

Tijdens onze vakantie hebben we met onze drie kinderen prachtige wandelingen gemaakt in de Alpen. We genieten er enorm van om dit als gezin te doen. Om de kinderen te laten ervaren hoe het voelt om op een bergtop te staan, hebben we deze vakantie een aantal mooie bergen beklommen. We merkten hoe leuk ze dit vonden. Om het doel te halen, het uitzicht te zien en zich trots te voelen dat ze dit bereikt hebben.

De weg ernaartoe is niet altijd makkelijk. De vermoeidheid slaat toe, de benen voelen zwaar, je kunt het eindpunt nog niet zien, hoe lang duurt het nog… Maar je wil wel verder!

Hoe ziet het eruit als je boven bent? Tot waar kun je allemaal kijken? Het beklimmen van een berg is een wijze les in het nemen van hindernissen. Het leren doorzetten als je het even moeilijk hebt en het ervaren wat het met je doet als je je doel bereikt. Wat heb je nodig om boven te komen? Wat kan je doen als je het even moeilijk hebt, zodat het toch gaat lukken? Tijdens het wandelen heb ik hier als moeder met mijn kinderen mooie gesprekken over gevoerd. Zo wisten ze te vertellen dat je doorzetkracht en wilskracht nodig hebt om verder te komen. Net als in het ‘gewone’ leven 😊