Meteen naar de inhoud

Weer naar school! Boos, verdrietig, bang of blij?

Na een lange zomervakantie zijn de scholen inmiddels weer begonnen. Dat zorgt voor allerlei gevoelens en emoties bij kinderen.

😨 Spanning: hoe is mijn nieuwe juf/meester, hoe gaat het straks in de klas, weet ik alles nog wat ik geleerd heb bij spelling, wat als het me niet lukt met rekenen, ik moet een spreekbeurt geven en dat vind ik spannend.

😢 Verdriet: afscheid nemen van de vrijheid die je had in de vakantie, minder tijd met papa/mama/broertjes/zusjes, een klasgenootje is verhuisd en die mis je.

😀 Blijdschap: zin om weer naar school te gaan, ik zie mijn vriendjes/vriendinnetjes weer, nu kan ik weer met iedereen afspreken na school.

😠 Boosheid: al die prikkels die je weer te verwerken hebt tijdens de schooldagen.

😞 Omgaan met teleurstellingen: als een vriendje niet met je wil afspreken.

Al die emoties kunnen er soms op een heftige manier uitkomen. En dat kan voor jou als ouder best lastig zijn. Want hoe reageer je hier nu op? Wat doe je als je kind huilend op het schoolplein staat, omdat ‘ie niet naar school wil? Of boos uit school komt, omdat een klasgenootje iets onaardigs heeft gezegd? Of er een speelafspraak niet doorgaat en je kind daarop reageert met een woede-uitbarsting op het schoolplein?

Hier op een helpende manier als ouder mee omgaan kan soms best lastig zijn. Het helpt dan om meer inzicht te hebben in hoe emoties werken en hoe je je kind hierbij kunt begeleiden. 

Zit jij soms ook met je handen in het haar als het gaat om de emoties van jouw kind? Wil je je kind beter leren begrijpen, helpen en daarmee zorgen voor meer rust en gezelligheid in huis?

Meld je dan aan voor de introductieworkshop SOS kinderen en emoties op woensdagavond 28 september.

Tijdens deze praktische workshop maak je in 1,5 uur kennis met de wereld van emoties. Je krijgt inspiratie, concrete tips en handvatten waar je zelf direct mee aan de slag kunt. Meer info vind je hier. Je bent van harte welkom!

Flyer-workshops-SOS-kinderen-en-emoties
Download hier de flyer

Deel dit artikel