Meteen naar de inhoud

Hooggevoeligheid en pesten

Voel je top Kindercoaching_hooggevoeligheid en pesten

In de week van 27 september t/m 1 oktober 2021 is het de Week Tegen Pesten, georganiseerd door Stichting School & Veiligheid. Het motto dit jaar is ‘Buitensluiten? Uitgesloten!’. Helaas komt pesten veel voor en dit heeft een enorme impact op kinderen.

Ook hooggevoelige kinderen kunnen slachtoffer van pesten worden. Zij worden vaak gezien als ‘anders’. Ze kunnen verlegen zijn, faalangstig of zijn zachter van aard. Ze raken sneller overprikkeld, doordat zij meer prikkels uit hun omgeving opmerken. Ze kunnen overspoeld raken door emoties en indrukken die zij opdoen. Ook hebben zij vaak moeite met groepen mensen om zich heen. De drukte kan hen overweldigen, ze zijn gevoelig voor sfeer en voelen emoties van anderen aan.

Als gevolg hiervan kunnen gevoelige kinderen zich terugtrekken, waardoor ze buiten de boot kunnen vallen. Dat gebeurt soms ook omdat zij vaak anders op situaties reageren dan andere kinderen. Daardoor worden ze vaak niet begrepen door hun omgeving.
Door hun gevoeligheid kunnen ze snel geprikkeld raken en aangeslagen of explosief reageren op nare opmerkingen van anderen. Ook vinden ze het vaak lastig om van zich af te bijten en voor zichzelf op te komen. Dat maakt hooggevoelige kinderen helaas een makkelijk doelwit voor pesters.

Hooggevoelige kinderen zijn dan wel zichtbaar en merkbaar anders dan andere kinderen, maar dat maakt ze juist zo bijzonder ❤️

Vermoed je dat jouw gevoelige kind te maken heeft met pesten? Of kan jouw kind hulp gebruiken om steviger in zijn/haar schoenen te staan? Ik kan jullie helpen. Samen ontdekken we de mooie kanten van hooggevoeligheid en werken we aan meer zelfvertrouwen.