Meteen naar de inhoud

Week van de Kindercoaching

Voel je top Kindercoaching_gezinsopstelling maken
Week van de Kindercoaching

Deze week is het de Week van de Kindercoaching, een bijzonder vak waarin ik ouders en kinderen help die met de handen in het haar zitten.

Wat kan een kindercoach betekenen?

Een kindercoach helpt kinderen die niet zo lekker in hun vel zitten. Zonder diagnoses en vaste behandelmethodes en áltijd gericht op wat er past bij het kind.

Voel je top Kindercoaching_gevoelens en gedachten
Voel je top Kindercoaching_talentenspel
Voel je top Kindercoaching_gezinsopstelling maken

Ik werk graag met kinderen die worstelen met hun gevoelens en emoties, met onzekerheid of met hun hooggevoeligheid.

Ouders komen bij mij omdat hun kind gedrag laat zien waar ze zich geen raad mee weten. Ze hebben vaak al van alles geprobeerd en zitten met hun handen in het haar. Dat zorgt voor frustratie en machteloosheid. Dan is het fijn als er even iemand meekijkt.

Als kindercoach focus ik niet op het probleem, maar ga ik samen met het kind en de ouders op zoek naar waar een kind tegenaan loopt. Wat zit er achter het gedrag dat het kind laat zien? Wat wil het kind duidelijk maken en welke behoefte is er?

Tijdens een coachtraject leert een kind zijn of haar eigen mogelijkheden en kwaliteiten kennen en leert het om te gaan met lastige situaties. Samen gaan we aan de slag en werken we er naartoe dat je kind zich weer lekker in zijn/haar vel voelt. Je kind krijgt meer zelfinzicht en zelfvertrouwen. En weet wat het kan doen als het even uit balans is. 

Voor ouders is het fijn om je kind beter te begrijpen en te weten wat je kunt doen om je kind te helpen als het even lastig is. Om weer rust en vertrouwen in het opvoeden te ervaren en verbinding te voelen met je kind. Daar gaan we voor!

Wil je meer weten over kindercoaching? Of kan jouw kind hulp gebruiken? Neem dan gerust contact met me op. Ik help jullie graag!